Godmorgon!

Här sitter jag med stirrig blick och alldeles trött i ögat efter en väckning innan ottan och undrar hur en sån liten och söt människa kan förvandlas till en ligist på bara några timmar. Att hon, vår lilla ligist inte är en ligist när jag är borta är ju så konstigt och hon somnar gott igen om pappa lägger henne. Själv har jag ingen chans och vet att det enda som hjälper är att stiga upp och se glad ut även om det är en kriminellt orimlig tid att vara vaken på.

Nu borde jag egentligen jobba och städa lite under tiden barnen är i klubb och parken men jag orkar faktiskt inte så här sitter jag istället med min stora kaffemugg och tänkte bjuda in er till vårt “nya” vardagsrum.

Jag är så nöjd med resultatet efter att vi målade och möblerade om, för vårt vardagsrum har tagit all min energi och jag har verkligen ogillat det så pass mycket att jag på allvar försökte övertala Robin om att sälja kåken enbart för rummet.

Tanken var att jag skulle måla om vår platsbyggda bokhylla, men för tillfället så får den duga ett tag till eftersom det inte är något litet jobb att måla en stor bokhylla. Istället flyttade vi hyllan till en större vägg (väggen som ställer till det mesta och som gör rummet så svårmöblerat) och vi undrade varför vi inte hade gjort så från början. Det kan man ju fråga sig sådär i efterhand.

Jag har sökt med ljus och lykta en fin dagbädd men alla som jag har sett så är slutsålda innan de ens kommit i butik så istället lyfte vi in vår rottingsoffa och så sydde jag dyna till den och ja, den duger tills jag hittar den rätta. Bättre än de fjuttiga stolarna som vi har haft tidigare iallafall och nu behöver ingen få den bärande stolpen rakt i ansiktet. Stolpen som jag har tänkt såga ner ett antal gånger med tanken, bära eller brista.

Väggfärgen blev tillslut den färg jag ville ha, lagom greiche utan att vara för tung eller platt, inte för blå och inte för grön. Men det tog ett tag innan jag hittade rätt nyans och där i processen när jag valde så hade jag gärna blandat till själv för att komma till precis den rätta nyansen. Nu blev det dock bra och jag är super nöjd.

Att måla ett rum är inte så enkelt om man bryr sig i nyanser, det kan se helt olika ut i olika lägen, i norrläge kanske nyansen ser betydligt blåare ut medans färgen i söderläge inte alls ser blå ut, snarare mot det gröna hållet och en färg hemma hos mig kanske inte alls ser ut om hemma hos dig med ett rum med mycket mindre ljusinsläpp eller mörkare golv och att plocka färgkoder från nätet och blanda till en hel burk färg kan bli väldigt dyrt om man sedan inte gillar resultatet som kan se helt annorlunda ut än på bild.

Provmåla alltid innan och jag vet inte hur mycket provmål jag har slarvat hem i mina dagar som jag har trott har varit färgen the one men som sedan har varit ett stort nej när den har kommit upp på väggen.

Jag har valt att måla vardagsrummet med Tikkurilas helmatta Harmony färgnr: 1937 som är en grå/beige färg.

När jag skulle köpa mig en lördagsbukett förra helgen så sprang jag på den här fina vedkorgen hos Sunds Trädgård som fick följa med mig hem.

Vår gamla byrå som varit mattsvart målade jag i samma färg som väggarna men med harmony möbelfärg och tavlan Passion plus en massa underbara posters plus ramar hittar ni HÄR nu med -20% om ni uppger koden lykkeliten i kassan. Erbjudandet gäller fram till den 18.10-17. (Bloggsamarbete)

Nu hittar ni svarat Oxfordlampan och belysning till minus -20% HÄR.

Äntligen kan jag känna lite harmoni i rummet och jag trivs att sitta i vardagsrumssoffan och sticka som jag aldrig gjort tidigare. Den mjuka mattan hittar ni HÄR. (adlinks)

Ha en riktigt skön helg, kram till er ♥