Jag vill passa på att säga stort tack till alla ni som tog er tid att svara och ge goda råd om lillans kvällsrutiner.

img_9470

När vi fick Lilo Kay så har allting varit så enkelt om man jämför syskonens spädbarnstid även fast jag tyckte då att de också var rätt så enkla (om man bortser från Juno Maes kolik tid som varar ännu ) *Blink.

Med Lilo Kay har det bara känts som en enda nedförsbacke och istället för att kanske vänta på de olika tillväxtstadierna så har jag nästan fått panik varje dag när jag sett hur snabbt hon växer. Vi har också haft ganska samma rutiner som till de andra och tänkt att så gör vi, det har ju fungerat förut. Det märktes ganska snabbt med Sonny Lou och Juno Mae att de ville somna själva lugnt och tyst och inte vaggas till söms, men med Lilo Kay så har vi prövat med alla medel för att få henne att somna på kvällen i ett tyst hus som vi har tassat på tår i. Men den lilla har varit helt hysterisk och vägrat somna.

Vi har inte förstått vad som har varit fel och prövat med allt från att skumpa på pilatesboll, amma till söms, vyssa, gunga och allt i ett tyst hus utan framgång. Tills jag frågade er om råd och fick en massa fina svar.

Ett super bra tips från Linda löd så här:

En spontan reaktion är att hon sover dagtid för att det är mera ljud och liv och rörelse. Mot kvällen vid 21 är det tystare.. kan hon vara rädd att hon är/blir ensam om det är tyst!?. Testa att ha vaggan mitt i vardagarummet/köket där ni befinner er. Alternativt om ni nattar varsitt barn att hon somnar i samma rum.

Och visst, det slog mig på en gång att hon säkert vill somna i ljudet av sina syskon så vi testade redan samma kväll. Mitt i kvällsrumban lade vi ner henne i vaggan och hon somnade nästan direkt med sin nalle, utan gråt och så har hon gjort sedan dess. Stackars den lilla, hon är så van vid oljud att det är det hon vill ha.

Jag vill bara säga tusen tack för att ni läsare tar er tid att skriva och kommentera, utan er hade vi haft ångestfyllda kvällar och den lilla hade skrikit helt i onödan för jag hade inte haft en tanke på att lägga henne mitt i kaoset. 

img_9495

Ett nöjdare barn får man verkligen leta efter, hon är ett enda stort hjärta som vi bara vill pussa på.

Ibland, eller rätt så ofta tänker jag på att hon är för bra för att vara sann vår lilla älskade lillasyster ♥