Igår kväll kom Rasmus, vår granne över till oss med sin lilla liga för att lära sig sticka. Ni kanske tycker det är konstigt att en kille vill lära sig sticka men det är det inte alls, det finns många duktiga killar som stickar. Att han har gjort en vadslagning om att sticka ett par sockor det är en annan sak, men potential till att bli en duktig stickare det har han. 

Han skall sticka ett par herrsockor som är knähöga och med dubbel häl. Hade jag varit han så hade jag nog stickat ett par babysockor istället och köpt mig ett par herrsockor på en julmarknad, men ett vad är ett vad och den här killen håller vad han lovar. Dock är jag lite smått orolig över den knappa tiden han har på sig. Men med rätt vilja och lite envishet så kommer det att bli ett par sockor ännu om jag känner honom rätt.

img_9051

Rasmus i full färd med att lägga upp maskor på stickorna.

img_9071

Han har det rätta knycket. 

img_9082

Med lite vägledning så kommer det här att bli så bra så bra.

img_9069

Jag kunde sitta bredvid och sticka under tiden och det löpte på fint för både Rasmus och mig fast våra ungar lekte och hade oljud så det stod härliga till, som vanligt! 

Det är sånt här jag gillar, att kunna hjälpa någon med det bästa jag vet. 

Nu gott folk, är det fredagsmys och barnen sover. Det kan inte bli bättre.

Kram!