Att vakna upp till vinterskrud på påsklördag kändes si så där även om allt känns ännu helt lovligt så länge det inte snöar i juni. Vi kickade igång dagen med att ungarna fick varsitt påskägg som “påskharen” hade lämnat på trappan och så var de helt nöjda med det att se när det kom små häxor och kaniner som knackade dörr och önskade glad påsk.

Jag hade planer på att åka in till stan redan från morgon men som alltid så blev det senare än tänkt och stadsbesöket längre än tänkt så här står jag nu med ett omålat rum och en massa andra ogjorda saker som var planen för idag.

Hem kom jag iallafall med lite vårliga blomster och en ljuvligt blå skjorta till mig själv.

Jag åkte förbi Sunds på väg hem för att köpa mig en påskbukett (i senaste laget) och där kunde jag gå i en evighet bara för att andas in allt vacker. En päronkvist köpte jag med mig som jag hoppas skall blomma lite längre än alla andra kvistar jag brukar ha i mina flaskor och vaser.

Nu har tulpanbuketten som dinglade i bordet blivit utbytt och man kunde nästan tro att vi har tagit in påsken i vårt hus. Tänk vad lite blomster kan göra.

Snart skall här tändas en påskbrasa tillsammans med våra grannar och grilla en korv eller två.

Önskar er en riktigt skön lördag.