Finns det något bättre än ett gott bröd till varma soppor och jag som verkligen älskar bröd kan inte vara utan det, dock tål inte min kropp det vita mjölet och speciellt efter graviditeten har jag inte klarat av att äta gluten. 

Det finns trots allt väldigt mycket gott som är glutenfritt och jag är nöjd för varje dag som jag klarar av att hålla mig till det. Att jag fuskar ibland, ja visst men då vet kroppen av det också.

Här är ett recept på ett väldigt enkelt och gott bröd som jag brukar baka och som alla klarar av att göra. Det tar heller inte många minuter att röra ihop, sedan får ugnen göra resten.

 

img_7998

Glutenfritt bröd

3 dl linfrö

1 dl sesamfrö

0,75 dl hasselnötter

0,75 dl mandel

50 gr psyllium

2 tsk bakpulver

1,5 msk brödkryddor

1 tsk salt

50 gr smält smör 

1 dl crème fraiche

250 gr Keso

6 ägg

Gör så här:

1. Mixa alla nötter och frön till ”mjöl” i en mixer.

2. Blanda ihop alla ingredienser och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda i 1 timme och tio minuter i 175°. Ta ut brödet och låt svalna.

Ett tips att skära brödet i tunna skivor och frysa ner ifall man inte äter hela brödet på en gång.