Att jag har ett minne som en guldfisk det är känt sedan länge men nu tog jag det till en helt ny nivå av glömska när jag helt och hållet glömde bort att jag har en blogg. På riktigt, alltså.

Här har jag gått omkring och varit bombsäker på att jag inte har glömt bort något förutom småsaker såsom tandläkartider, parktider, och andra lite halv viktiga grejer som jag har missat även fast jag har fått påminnelser av Robin att inte glömma, men att jag skulle glömma bort att jag har en blogg!?

Jag borde kanske skriva i min kalender: Kom ihåg att blogga!! Men vad hjälper det om jag inte ens kommer ihåg att kolla i min kalender? I´m hopeless.

Idag när jag bakade så DÅ kom jag ihåg. Det var alldeles för gott för att låta det stanna i mitt kylskåp utan att ens komma ihåg att dela med mig av receptet.

Jag brukar alltid göra biskvier i olika smaker men idag kände jag mig verkligen inte sugen på att stå och göra en massa olika biskvier så jag gjorde en enda stor Dajmbiskvi i långpanna istället och när jag skar upp en lite bit var till barnen så utbrast Juno Mae “men lägg av, nej men lägg av va gott” och jag kan inget annat än att instämma. Såå gott och Juno Mae, hon är mammas flicka på många sätt.

Här kommer receptet:

Dajmbiskvi i långpanna

Ingredienser botten:
600 g mandelmassa

3 äggvitor
½ – 1 dl strösocker

Ingredienser smörkräm:
150 g mjölkchoklad

300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao

Garnering:
200 g mörk choklad

3 st dubbeldaim

Gör så här:
Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 35×25 cm.

Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. (Jag brukar vispa lite lätt med elvisp). Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten.
Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Smörkräm: Smält chokladen över vattenbad, låt svalna.
Vispa smör, florsocker och kakao med elvisp. Vispa ner chokladen tills krämen blir fluffig.
Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp och låt stelna lite.

Garnering: Hacka daimen. Smält chokladen och bred över smörkrämen, toppa sedan med daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.

Ät och njut!