Marängtårta
Goddag!
Idag tänkte jag bjuda er på den mest enkla och goda marängtårtan som finns. Passar till alla fester, morsdag, examen, student, jul osv. Du bestämmer bara temat om det skall vara jordgubbar till sommartårtan, marsipanfigurer till påsktårtan eller varför inte något helt annat till jultårtan.
Värdens enklaste att göra och super god till alla tillfällen.
Sommartårta med blåbär och jordgubbar.
Påsktårta med marsipanfigurer, godis, choklad och vindruvor.
Jultårta med jordgubbar, blåbär och en icke ätbar dekoration.
Här kommer receptet!
Marängtårta
5 äggvitor
½ krm salt
2 ½ dl socker
1 msk Maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ättika
Garnering
2 dl grädde
t.ex. jordgubbar, blåbär, choklad, dajm, hallon.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget. Vispa tills smeten känns hård. Tillsätt sedan maizena, vaniljsocker och ättika.
3. Smörj en form ca 26 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 125º och grädda i 1 ½ h. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.
5. Ta bort formen och ställ tårtan på ett fat.
6. Vispa grädde och dekorera med valfria bär enligt smak och tycke.
Severa, ät och njut ♥
Alltså är det en form med löstagbar kant?
Jag var inte tydlig nog ser jag men jo det är en form med löstagbar kant 🙂
Intressant recept. Du fyller formen ändå upp till kanten med maräng, men fyller inte det mellersta, så det bildas ett ”hål” i mitten, förstod jag rätt nu? 😀
h. Nina
Jag fyller nog hela formen med marängsmet men gör en liten fördjupning i mitten (obs, gör inte för djup, då sjunker kakan ihop när du tar ut den) och ha den på eftervärme minst en halvtimme innan du tar ut den 😊