Jag blev så glad idag när jag loggade in på min mail och såg att Rasmus (vår fotograf) hade skickat bilderna från Lilo Kays dop eftersom jag själv inte fotade något alls från själva dopet.

Vet ni hur skönt det är att ha en fotograf som fotar när man själv inte kan eller inte har någon annan som vill gå med kameran. Egentligen borde vi också ha haft någon som serverade kaffet så att vi själva skulle ha hunnit umgås med alla utan stress, men det blev så här den här gången och det gick helt bra ändå.

Själva dopakten gick också bra, förutom mina små juveler som inte riktigt var med på noterna. Lilo Kay som sällan brukar gråta hade föredragit en tupplur och Sonny Lou som hade väntat så länge på dopet fick en överdos av det hela så jag hann börja svettas rejält innan akten var över.

Alla bilderna är fotade av Rasmus på Wilhelmsphoto.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-30

Lilo Kay Lea Victoria.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-35

Sonny Lou fick tända hennes ljus och där någonstans fann han lite lugn och kände sig delaktig i ceremonin.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-16

Dopklänningen som hon bar, har också Sonny Lou och Juno Mae haft.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-32

Så liten men så trygg.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-20

När vi klämde in i sången gick Sonny Lou och hämtade hörselskydden. Man borde tycka att han är van med lillasysters “skön”sång men detta tog tydligen priset. När han sen gick in till sig smällde igen dörren och skruvade upp: Här kommer Pippi långstump på sin cd spelare precis under välsignelsen, då kände jag hur svetten trängde fram i pannan.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-22

Hon har de finaste faddrar man kan tänka, och det gör mig så glad ♥

Andreas, Isabella, Ida och Ron.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-6

Mormor och Lilo Kay ♥

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-61

Att vänta på det bästa – fikat.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-57

Smörgåstårta, tårta, cupcakes, biskvier, cheesecake mm.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-52

Den otroligt vackra och framförallt goda tårtan som bakingbyhanna gjort. Hon gjorde den precis som jag ville (skorna, ni skulle se skorna, såå söta).

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-59

Så tråkigt att vänta när det är ett helt bord med godsaker framför. 

Smörgåstårtan eller smörgåstårtorna hade jag gjort själv, en med fisk och en med skinka. Det var första gången i mitt liv som jag gjort smörgåstårta själv och de blev faktiskt bättre än jag trott. Det lämnade bara en liten bit kvar så det tar jag som ett gott betyg.

Jag är så glad och tacksam för det fina dopet och så har det varit så roligt att Ida (Lilo Kays fadder) har varit hos oss hela helgen, utan henne hade jag väl ännu stått och försökt göra klart smörgåstårtan.

lilokaydop5-11-16wilhelmsphoto-1

Det gungar så fint

när han bär dig, mitt barn.

Han går på så mjuka sandaler.

Hans mantel är vävd av det lenaste garn.

Hans arm är så stark, hans doft är så ren.

Han känner var rot och var grop och var sten,

och han nynnar en sång,

som han gjorde en gång

till stjärnornas ljusa koraler.

Mitt barn, du är buren

i Skaparens famn.

Han andas intill dig så nära.

Han håller omkring dig. Han känner ditt namn.

Han gråter med dig, han ler när du ler.

Du är aldrig ensam i vad som än sker

för du hör honom till,

Herren Jesus, som vill

till himmelens glädje dig bära.

(Eva Norberg (text), L Å Lundberg (musik))