Idag firar vi Lilla Jul här i Finland, alltid sista helgen i november. Vi brukar gå över till våra grannar Bjärgas Hembygdsgård där det är julmarknad med försäljning, ponnyridning, jultomte, mysig dragspelsmusik, tomtegröt och mycket mer. Idag gjorde vi som vi brukar även fast det spöregnande och barnen blev dyngsura.

img_9247

Lite julstämning brukar alltid infinna sig när man kommer dit även fast vädret oftast inte är på vår sida.

img_9273

Sonny Lou var först uppe i sadeln och stackars den lilla kraken som blev jätte våt när han kuskade barn hela dagen.

img_9280

Juno Mae var så lycklig när hon fick rida, nu pratar hon bara om hästen. Kanske vi får övertalat husgubben om att vi behöver en häst sen när barnen blir lite större, en äng har vi redan och ett stall har vi också nästan, dock  kräver det bara lite renovering först.

img_9253

Jag hade tänkt köpa hem kransar men det glömdes bort så istället åkte jag till Sunds Trädgård efteråt och köpte mig en dörrkrans därifrån.

img_9307

Min fina julros som jag fick av Anna när jag fyllde år lever ännu. Jag vet inte varför men julrosorna brukar inte vara långlivade hos oss vilket är lite märkligt för alla andra blommor och grönväxter brukar trivas riktigt bra i vårt gamla skrutthus.

img_9330

En fin krans köpte jag från Sunds Trädgård och en ny adventsstake så kanske det blir lite jul hemma hos oss trots allt.

img_9336

Nu lyser stjärnorna i fönstren och vi skall fira Lilla Jul hemma, alldeles för oss själva, vi och barnen och det skall bli så skönt.

Med önskan om en riktigt fin lördagkväll till er ♥