En kväll förra veckan fick jag inspiration till att göra något annat än att bara sticka efter mönster och jag tog fram mitt block och skissade upp en dräkt. Tanken var först att jag bara skulle göra en dräkt till Juno Mae men då brukar det oftast bli så att mönstret stannar vid det enda plagget och jag orkar sedan aldrig sticka upp det i flera storlekar eller ens renskriva mönstret så jag beslöt mig för att börja med den minsta storleken och sedan skall jag sticka upp den i större storlekar och ändra mönstret där det brister, och tanken är också att det skall bli en hel familj sedan i form av kofta, body och mössa.

Det är det här som gör stickningen extra rolig

image-16-09-2016-at-14-51

Liljekonvalj rompers i 0-3 månader och jag har stickat i Drops baby Merino, ett garn som slapp över från ett annat stickprojekt och som hör till ett av mina absoluta favoritgarner.

Nu hoppas jag bara att inspirationen och orken finns för en fortsättning på mönstret i andra färger och storlekar, garnet och själva mönstret tänker jag inte göra något åt för där är jag nöjd och sedan hoppas jag på att det kommer en hel liljekonvalj familj.