Idag får vi fira en alldeles speciell dag, det är Finlands självständighetsdag.

Jag tror inte vi förstår hur tacksamma vi skall vara för den här dagen, men det borde vi. Tänk vilken välsignelse det är att vårt land har fått vara självständigt i 99 år. Och idag har jag en önskan och en bön att vi den 6 december varje år skulle få fira vår självständighet som ett fritt land.

Idag är jag tacksam och glad för det.

Dagen till ära har jag pysslat en liten krans av material jag hade hemma.

img_9571

Jag har suktat efter en rund ljushållare att hänga upp i mitt köksfönster och när jag väl kommer mig för att köpa en så är de såklart slut i affären. Det är en nackdel att vara för hemmakär för saker och ting kommer inte till dörren om man inte beställer på nätet.

Nåja, jag hittade en gammal galge i min garderob som jag tänkte jag kunde göra något av och så gick jag lös över min tuija med sekatören. (Det var min syster som gav mig idéen om att göra en krans av tuija för hon brukar alltid ge mig kransar till julen som hon gjort själv, och i år kom hon med en jätte fin tuijakrans.)

img_9604

Jag böjde galgen till en rund ring, så gott det gick och så band jag små kvistar av tuijan runt den nedre bågen med vanlig sytråd. Jag tänkte först använda tjockare tråd men det gick fint med sytråd också.

img_9613

Jag tog en ljushållare som vi brukar ha i vår julgran och fäste i mitten av bågen och voilà, en simpel krans som för mig blev gratis eftersom det var material jag redan hade hemma.

img_9597

Se så fin den lyser i vårt köksfönster.

img_9642

img_9583

Jag kan inte få för mycket ljus, det ger en sån mysig och varm känsla. Det gäller dock att släcka efter sig, inget jag har på när barnen är i farten eller när jag inte har uppsikt över kransen.

Hoppas ni alla får en riktigt fin självständighetsdag! 

Kram