Så där ja, nu har jag äntligen fått en mössa klar till Juno Mae även om jag inte är lika effektiv som förr så behöver hon inte frysa om huvudet iallafall, som jag tänkte här ett tag när jag stickade en maska här och en maska där mellan matlagning och blöjbyte och hade totalt ett varv på pinnen när dagen var slut.

Jag ville göra en liknande variant som jag gjorde till Sonny Lou förra året men lite mer åt det sötare hållet så det blev en mössa i ljuvligt puderrosa garn  med flätor, hålmönster, öronlappar och två stycken pälsbollar uppe på toppen.

Nu kan inte vår lilla argbigga slänga mössan när hon blir arg, den sitter där den sitter, vantarna borde man dock klistra fast.

Mönstret, det bjuder jag på.

Varsågoda.

img_7886

img_7916junomae-mossaimg_7933

img_7911

img_7878

Juno Mae mössa

Storlek ca 2 år, men öka ett helt diagram ifall ni vill justera storleken och sticka den längre.

Garn: Sandnes Duo

Garnåtgång: 100 gr

Stickor: 3½ och 4

Lägg upp 88 m på stickor 3½ och sticka resår 2 r, 2 am i ca 7 cm. Byt till stickor nr 4 och sticka mönster enligt diagram 1, fyra gånger på bredden.

Sticka tills mössan är 21 cm och ett fullt diagram 1. Sticka och minska efter diagram 2. och byt till strumpstickor när det behövs. När diagram 2 har stickats en gång på höjden återstår 24 m, sticka alla m tillsammans 2 och 2. Klipp av tråden och dra den genom maskorna.

Öronlapp

Plocka upp 16 m när resårkanten är vikt från rätsidan ca 13 cm mellan öronlapparna mitt fram och sticka 7 v rätst.

Minska öronlappen så här: sticka 1 m, sticka 2 m ihop, sticka tills det återstår 3 m, sticka 2 m ihop, 1 rm. Upprepa minskningen vartannat varv tills det återstår 4 m. Fortsätt sticka tills snöret är 15 cm eller önskad längd.

 

photo

1.

14-diag

2.
14-diag-1

Garnet och olika pälstofsar hittar ni hos Marks & Rosengren, kika in i deras webbshop här eller besök dem i deras nyöppnade lokal på Styrmansgatan 7 i Jakobstad.