I år kommer vi att handla det mesta av våra julklappar till barnen lokalt och helt ärligt så känns det så skönt att på det sättet slippa känna stress över att vi måste åka iväg i (alltid i sista minuten) för att julhandla och redan nu har jag köpt flera julklappar från stadens affärer och vi känner oss rätt så klara med det mesta, något till Juno Mae fattas ännu men annars är det så skönt att vara i tid för första gången någonsin.

Och på tal om att handla lokalt, visst kan vi alla försöka dra vårt strå till stacken för att vi skall få behålla våra lokala affärer? Redan imorgon 28.11 drar Julöppningen igång så då hoppas jag att vi ses vid Jacob Center för jag kommer nämligen att vara där med mina produkter, mönster, barnkläder och strumpbyxor och självklart med fina erbjudanden. Dessutom kommer min syster att hålla mig sällskap med vackra kransar som hon har bundit och annat smått och gott så kom gärna förbi och säg hej.

Vi ses där och om inte så önskar jag er en riktigt skön lillajul ♥

Till mina läsare som inte kommer från svensk Finland, så här skriver Wikipedia om lillajul:  

Lilla jul, regionalt även skrivet “lillajul” (går inte att jämföras med finska pikkujoulu) firas i svenskfinland, inklusive Åland, och inträffar varje år lördagen före första söndagen i advent.[1] Lilla jul är precis som namnet antyder en försmak av julen. I svenskfinland är lillajulgranen cirka 1 meter hög och pyntas precis som den riktiga julgranen. Det förekommer också små julklappar, lillajulsklappar,som tomtenissarna lämnat under lillajulsgranen. Tomtenissarna kan också lämna lillajulsklapparna utanför ytterdörren eller kasta in dem i rummet, för att sedan springa sin väg. Dessa klappar är oftast väldigt enkla. Senare i december byts lillajulgranen mot den vanliga julgranen. I skolorna sjunger man julsånger och äter pepparkakor.”