Äntligen har julen flyttat in hos oss.

Huset är städat, granen är klädd och man kan riktigt känna doften av jul. Barnen är förväntansfulla och de frågar stup i kvarten när det fjärde ljuset skall tändas. Jag känner mig harmonisk och lugn samtidigt som jag delar sorg med så många just den här julen och vill verkligen ta in julen och dess budskap istället för en massa jäkt och stress. 

Under granen kommer det inte finnas några paket till oss själva det har vi prioriterat bort och istället får barnen sig lite nyttosaker så som eltandborste, pyjamas, resväskor, handskar, underställ och en leksak var.

Sådant som de behöver har jag valt att spara till julklappar istället och jag är helt säker på att barnen kommer att vara minst lika glada över sina varma handskar som sin leksakspryl, de uppskattar oftast mer det lilla än man tror.

För en vecka sedan valde vi att skänka bort barnens brio leksakskök till någon som önskade sig ett men som inte hade möjlighet att få sin önskan uppfylld. Dessutom när jag ville skänka bort köket på en Facebook grupp så kom det en trevlig dam in till oss senare under kvällen med lite nya köksgrejor som samma barn kunde koka med. Det behöver inte vara så märkvärdigt, i det lilla bor det stora och jag är helt säker på att detta kommer att göra ett litet barn lycklig denna jul ♥

Jag tror att vi alla kan göra något och jag kände så starkt när vi kom hem från vår lilla hotellövernattning med ungarna. Har vi råd att lyxa till det med en hotellnatt och bad mitt under decembermånad så nog har vi då råd att ge bort något eller skänka en liten slant till de som inte kan ge sina barn julklappar. Behovet är större än vad vi tror.

Kram till er alla ♥