Det är så konstigt för nu har jag helt plötsligt energi och känner att jag borde göra en hel massa innan babyn kommer för sedan är väl all min tid förbi och då kommer jag inte kunna pyssla eller göra sådant jag gillar längre, så nu kör jag i hundra med symaskinen och stickorna går nästan av sig sjäva. Tänk om jag kunde tänka så om städning och ta tag i kåken istället för att ha tyg, mönsterpapper, trådar och allt i en enda röra liggandes framme.

Men om det är så att det finns något bakom väggen där långt borta när babyn är född, då skall jag städa. 

image-29-09-2016-at-14-36

En liten stuvbit med hästar på och lite svart tyg så blev det en enkel tunika och ett par bloomers till lillan och hon var så nöjd och sprang rakt till spegeln föra att göra små piruetter när hon prövade sina nya kläder, sedan ville hon inte ta av sig dem, men det är bara lite på hur det svänger med humöret.

Det kunde ha varit helt tvärtom också.

image-29-09-2016-at-14-36-1

image-29-09-2016-at-14-36-2image-29-09-2016-at-14-36-3

Så snabbsytt och enkelt med raka linjer och en krage. Har man inget mönster så är det så lätt att göra från en tunika eller klänning som man har hemma och rita av på mönsterpapper. Här har jag inte använt varken knapphål eller blixtlås utan gjorde en kanal vid halsen med öppning på baksidan och så trädde jag ett svart sidenband som en extra fin detalj. Det behöver inte alls vara svårt att göra barnkläder så länge man har en symaskin eller stickor/virknål och lite intresse så fixar det sig.