Äntligen fredag och jag kan känna ett litet lugn över att halva huset är färdig städat, resten gör jag i morgon har jag på känn. Nu njuter jag av min kaffe och den godaste sockerfria snickerskakan.

Sonny Lou har varit i dagklubben från morgonen och han längtade verkligen dit så det kändes skönt och bra i mammahjärtat att lämna av honom och sen har det varit super bra att få lite egentid med Juno Mae under tiden Lilo Kay sov. Vi behöver alla det här men jag tror mest hon, nu får hon ha mamma och sina leksaker för sig själv och kan leka fritt utan att storebror hela tiden kommenderar henne. Att hon sen är världens häftigaste tvååring gör ju inte saken sämre. Jag skulle kunna äta upp henne ibland min lilla sockerbit.

IMG_0508

På tal om socker så försöker vi hålla sockerfritt mitt i veckan och det går helt fint så länge man får något gott ibland, sen vet jag inte hur nyttigt det är att äta för mycket av just det sockerfria men ähh, är det gott så är det.

IMG_0535

Jag blev bjuden på den här snickerskakan i veckan och dagen efter gjorde jag en sats och på något konstigt sätt fanns det inte många bitar kvar när jag tog den ur kylen idag. Undrar vem jag lurar mest!

Jag kommer dela med mig av receptet, det är inte mitt eget men jag hittade liknande på nätet även om jag inte vet varifrån det ursprungliga kommer. Sen tar jag inte heller på mig om ni mår illa om kvällarna för att ni förätit er på kakan, det stod det heller ingenting om, så en annan trodde att hela kakan var för en person. Typ.

Snickers

Botten:

6 msk kokosolja

6 msk flytande honung

4 msk osötad jordnötssmör

0,75 dl kakao

1 dl hackade nötter

1 nypa vaniljpulver

¼ dl kokos

Glasyr:

1 msk kokosolja

1 msk flytande honung

3 msk jordnötssmör

1 tsk vaniljpulver

Kokos att toppa med

Blanda alla ingredienserna till botten (utom nötter och kokos). Låt smälta under omrörning på låg värme. Blanda sedan i nötter och kokos. Bred ut i bakplåtspappersklädd form och låt stelna i kyl.

Blanda alla ingredienserna till glasyr (utom kokos) i en kastrull och smält tillsammans på låg värme. Bred ut över botten och toppa med kokosflingor. Låt stelna och förvara kallt.

Ät och njut!