I samarbete med Lenas Shop

Som ni kanske minns så lade vi nya tapeter i vår kvist för ett tag sedan. Jag har så länge velat visa er resultatet men tiden har varit så knapp och vi har velat fram och tillbaka ifall vi också skulle måla vår dörr också men eftersom vi inte har bestämt oss ännu så får ni se arbetet som det är nu och jag kunde inte vara nöjdare med resultatet. Troligen den finaste tapeten mitt öga har skådat hänger nu på våra väggar.

Här skall ni få se en före bild av hur vårt sommarrum/kvist såg ut.

Så här såg rummet ut före och jag har haft så svårt för att gilla det lilla kapellet med små skära rosor på väggarna som inte har passat in i resten av huset ett endaste dugg. Att jag nån gång har valt tapeterna har jag ännu svårare att förstå men skyller på en väldigt impulsiv och höggravid stressad hjärna som inte ens hade flyttat in i huset, dessutom vågade jag inte säga att jag ogillade tapeterna sen eftersom det var så mycket jobb att få upp dem på väggarna.

Jag var nära att måla över dem tills jag såg en Morris tapet som tog andan ur halsen på mig.

Jag letade förgäves på nätet efter en återförsäljare som sålde tapeterna men hittade ingen och tänkte nästan ge upp, tills jag sprang in på Lenas Shop i Jakobstad för ett annat ärenden och nästan svimmade av förvåning. Mitt framför näsan på mig hängde en Morris tapet på väggen och på den vägen är det.

Jag ringde min syster Anna och frågade om hon ville hjälpa mig eftersom jag visste att jag hade förbrukat mina chanser hos de två andra som lade de förra tapeterna och hon tänkte nog inte riktigt till där och sa att hon kunde hjälpa mig.

Vi började en vacker lördag mitt i student och examenfiranden med att sätta klister på väggarna eftersom jag inte ville skrapa lös de gamla och sedan penslade vi klister direkt på tapeterna och lät de suga i sig en liten stund innan vi påbörjade jobbet. Att det är kanske det svåraste rummet att tapetsera någonsin fick vi dock erfara men efter några dagars paus så fortsatte vi och jag måste säga att jag är så otroligt stolt över att vi fixade det utan minsta frustration.

Utan Anna hade jag aldrig fixat de sneda väggarna, tapeterna som drog, alla vinklar och de små kapellfönstren. Men rackarns vad fint det blev och det var värt all möda.

Tror dock att jag har förbrukat mina chanser hos Anna nu också så vilken tur att jag är nöjd med tapetvalet den här gången.

Äntligen ett djup i rummet och den gröna färgen med blommönstret. Jag är helt såld.

Förut användes rummet mest som blomförvaring och blommorna var de enda som trivdes där. Idag kan jag sitta tillsammans med mina grönväxter och också njuta utan att känna hur de små skära rosorna stirrar romantiskt på mig.

Tapeter på väggarna med anor lika gamla som huset. Så självklart och vackert.

Hos Lenas shop i Jakobstad finns William Morris tapeter som Jonna enkelt beställer hem till er och jag lovar, kan jag hänga tapeter så kan ni.

Är ni sugen på en förvandling i hemmet, ta en titt hos Lenas Shop på  styrmansgatan 7 i Jakobstad och ni kommer också att kära ner er, på riktigt.

Tapeten som hänger i vårt sommarrum heter Chrysanthemum Toile Eggshell Gold.

En annan favorit som jag gärna skulle hänga på en annan vägg i ett annat rum heter Bachelors Button Blue.

Seaweed Silver/Ecru hör också till en stor favorit.

När Anna och jag kollade igenom tapetböckerna så blev jag inte det minsta förvånad när hon pekade ut Pink & Rose, Cowslip/Fennel som sin favorit och nu väntar jag bara på att få hjälpa henne tillbaka med att hänga upp den här i deras sovrum.

Ibland önskar jag att jag skulle våga välja lite mera färg och skulle jag våga då hade jag valt Strawberry Thiel Indigo/Mineral utan tveka till ett av våra mindre rum. Förhoppningsvis vågar jag en dag och nu vet jag var mina favoriter håller till.