Snart, snart är vi i mål och den långa väntan är över. Men låt mig först få njuta av den sista förväntan, jag vill bara suga på den söta karamellen och fantisera o vem som bor i min mage. Jag vill inte att den här väntan skall ta slut, inte riktigt ännu och jag vet att den här sista månaden kan vad som helst hända, idag, i morgon, i nästa vecka eller om en månad och det är så spännande men låt mig först få njuta lite till.

Visst är det tungt när nätterna inte tar slut och jag bara vill fly från allt det jobbiga, men så kommer de små ljusglimtarna som väger upp allt, och det hemska illamåendet och de onda samandragnigarna känns på en gång så långt borta. 

För dig lilla barn, kunde jag göra tusen gånger om.

Om jag är förberedd? Nej inte det minsta. Vem kan vara förberedd på att livet skall vändas upp och ner igen. Men oj vad jag längtar efter att livet skall vändas upp och ner igen även om inget praktiskt är förberett.

Jag har helt glömt hur man förbereder praktiskt, vad behöver man, hur packar man en bb väska, vad skall det lilla barnet ha på sig, hur ammar man, i vilken vagga skall den sova vad skall den heta eller något jag inte alls har förberett mig på, hur skall babyn komma ut?

Men först, låt mig få njuta lite till av denna mix med gott och blandat och allt vad det innebär så tar vi allt det andra sedan.

image-28-09-2016-at-16-21