Förra veckan fyllde både Sonny Lou och jag år och hela veckan har varit lite extra festlig. Allt från barnkalas till att jag blev uppvaktad av mamma och systrar och så kalas för Sonny Lou igår kväll. Nu är jag som en urvriden trasa med öronvärk, halsont och känner av att jag har blivit ett år äldre, minst.

Mycket godsaker har vi kvar i kylskåpet och alltid tröstar det någon ynklig.

Jag brukar alltid plocka fram lite jul lagom till våra födelsedagar och i år njuter jag extra mycket av att det lyser stjärnor i fönster, lite grankvistar här och där, snittblommor på bordet och så fick jag en så fin och enkel krans av syster Isabella när jag fyllde år.

Jag behöver verkligen det lilla extra ljuset nu när det är så mörkt.

Något har jag lärt mig med åren och det är att jag inte behöver fixa allting själv. Jag beställde godaste smörgåstårtan med kallrökt lax av av @lilianrutmargit (instagram) och så gjorde jag en enkelt gräddtårta med Kitkat och Smarties på även om Sonny Lou hade önskat sig en häftig Dusty liknande tårta. Han glömde bort vad han hade önskat när han såg att det fanns godis på tårtan. Det är ingen annan än jag själv som sätter ribban och så skönt att inse det själv och inte bara säga det.

Älskade sexåring.

Så mycket fina presenter som han har fått och allt skulle vara bra om inte systrarna hade satt näsan i blöt och lekt rövarlekar med alla presenter under tiden han var i förskolan. Jag vill inte ens tänka på hur ledsen har kommer att bli om han upptäcker att hans nya simglasögon är trasiga innan vi hinner köpa nya och att allt lego och plus som han byggde tidigt imorse bara är ruiner.

Dessa rackarungar till systrar alltså.

De här lilla rackarungen Louie har också en hel del bus i blicken och växer gör han också, så det knakar ♥

I år pryder de allra finaste ljusstakarna mitt köksbord och de har precis allt det jag har saknat. Höga och enkla kommer de till sin rätt på vårt stora avlånga bord. 

Ljusstakarna som är en bloggåva kommer från Ernst form och finns att köpas hos Lenas Shop i Jakobstad på styrmansgatan 7 i Jakobstad.