Jag gick igenom gamla mönster för att söka efter något att sticka och snubblade över mitt Juno Mae möss mönster och fick världens klump i magen. Ett år har gått sedan jag gjorde det, då med en nyfödd bebis och som vanligt hög på adrenalin. 

Klumpen i magen kommer alltid att finnas där, varje gång jag ser på bilder av barnen när de var yngre och varje gång vill jag plocka fram lite för att känna doften av dem och krama sönder. Samma känsla får jag när jag ser bilderna av Juno Mae. Visst, mössan är fin men min Juno flicka slår nog alla rekord till att krama sönder lite grann ♥

Jag vet att det är många av er som har stickat mössan men med hösten på ingång så tänkte jag passa på att dela med mig av en favorit i repris.

Juno Mae mössa

Storlek ca 2 år, men öka ett helt diagram ifall ni vill justera storleken och sticka den längre.

Garn: Sandnes Merino

Garnåtgång: 100 gr

Stickor: 3½ och 4

Lägg upp 88 m på stickor 3½ och sticka resår 2 r, 2 am i ca 7 cm. Byt till stickor nr 4 och sticka mönster enligt diagram 1, fyra gånger på bredden.

Sticka tills mössan är 21 cm och ett fullt diagram 1. Sticka och minska efter diagram 2. och byt till strumpstickor när det behövs. När diagram 2 har stickats en gång på höjden återstår 24 m, sticka alla m tillsammans 2 och 2. Klipp av tråden och dra den genom maskorna.

Öronlapp

Plocka upp 16 m när resårkanten är vikt från rätsidan ca 13 cm mellan öronlapparna mitt fram och sticka 7 v rätst.

Minska öronlappen så här: sticka 1 m, sticka 2 m ihop, sticka tills det återstår 3 m, sticka 2 m ihop, 1 rm. Upprepa minskningen vartannat varv tills det återstår 4 m. Fortsätt sticka tills snöret är 15 cm eller önskad längd. Sticka den andra på samma sätt.

 

1.

2.