Äntligen har jag börjat pyssla lite till vår kommande bebis och jag som har känt lite dåligt samvete eftersom jag inte har varit lika engagerad med att pyssla eller fixa något till bebisen som jag har gjort med de två andra redan i tidigt skede. Men mitt mående har inte varit det bästa och sedan har vi ju i princip nästan allt redan från förr, men ändå har jag känt att jag vill ha något nytt och nu helt plötsligt så kommer lusten sakta tillbaka. Kan ha med det trista vädret att göra eller så börjar det helt enkelt närma sig och jag kan inte tro att jag pysslar med något annat än att byta blöjor, amma och bara vara mamma den första tiden sedan bebisen har kommit.

image-21-09-2016-at-13-42

Igår sydde jag till min egen förvåning ett babynest. Det är inte så att jag tvivlar på mina sy kunskaper men jag tycker helt ärligt att hemsydda babynest inte är speciellt fina och jag skulle inte ha tänkt tanken ens om det inte var för att jag är på jakt efter en rottingsäng och då kändes det inte så lockande att försöka hitta något fint skydd till korgens kanter för en hel massa slantar, så istället sydde jag ihop ett enkelt babynest, utan en massa krusiduller, tryck eller mönster.

image-21-09-2016-at-13-42-1

Jag hade vitt tyg här hemma som jag snabbt sydde ihop ett nest av, (det finns en massa beskrivningar och mått som man lätt hittar på nätet) sedan åkte jag till Tyg & Tråd för att inhandla vadd och kantband på metervara och så in med stoppningen, lite juteband och träkulor från Marks & Rosengren så var den klar. Precis så simpel och lite småful som jag egentligen tycker att babynest är, men den kommer att fylla sin funktion och inte blev den många slantar att kosta heller. Det känns lite pirrigt att det är en liten baby som faktiskt skall ligga där, overkligt men så spännande och förväntansfullt ♥