Nu skall jag berätta något som har varit mina planer en längre tid. Det var nämligen i höstas som jag beslöt mig för att börja skissa till min egna stickbok, en bok som har varit ganska klar i mitt huvud samt allt innehåll till boken. Redan innan jul var jag klar med alla skisserna och jag har bara väntat på rätt tillfälle att köra igång.

Någonstans under vägen har jag känt mig lite osäker, vad vill jag? Orkar jag? Kommer det att ta för mycket tid och hur länge kommer det att dröja innan jag är i mål, samtidigt som jag har fått så många frågor, när kommer boken?

Efter några månaders funderingar fram och tillbaka så har jag äntligen tagit ett beslut om att jag skall göra en bok, men inte nu. Detta är inte rätt tillfälle i livet samtidigt som att konkurrensen är väldigt hård och jag kan inte sitta och panta på mönster som kan dröja flera månader, kanske till och med ett helt år innan de ges ut. Nu kör jag som förut och ni kommer därför att få se en liten sneak peek på ett av mina mönster som skulle ha kommit med i min lilla bok men som jag istället väljer att ge ut som singelmönster när det är klart.

En enkel tröja med långa ärmar med volanger och jag är så nöjd över designen, tröjan sitter hittills som en smäck och jag är glad över mitt beslut att hålla fast vid ursprungstanken som var med hålmönster på volangerna men som jag sedan blev lite osäker på om det skulle bli för mycket krusiduller och att jag bara skulle köra på enkel slätstickning. Glad är jag nu över att jag inte ändrade på min ursprungstanke.

Glad är jag också över att Dine på Marks & Rosengren lyssnade på mig när jag önskade att hon skulle ta in garnet Tilia från Filcolana för tillsammans med Arwetta Classic som också är ett Filcolana garn är kombinationen helt magisk.

Idag önskar jag att jag bara kunde sticka, sticka och sticka men jag får så gott vänta tills barnen har lagt sig ikväll för nu vill vi bara vara ute och bada i lera.

Ni kommer härefter att få se flera av mina “bokmönster” och samtidigt inte behöva vänta alltför länge på att mönstren skall ges ut. 

Mest lättad och glad är jag.