Inlägget i samarbete med Vörå Handarbetsaffär.

image-28-09-2016-at-16-26

Babyns första stickade kläder har sett dagens ljus.

Man kunde tro att jag har gjort en hel massa kläder under de här åtta månaderna som jag har varit gravid, men nej så är inte fallet. Jag har inte känt någon stress alls att sticka små kläder redan från början eftersom mina två små som inte är i magen har haft större behov av kläderna än den lilla i magen. Men nu så.

Ett helt set klart att packa ner i bb väskan och jag kunde nästan ropa lite iiih för så spännande är det.

image-28-09-2016-at-16-26-1

När jag föddes för ett antal år sedan så stickade min storasyster en tröja till mig i precis den här modellen men i färgerna rosa och vit. Jag har letat mönstret till tröjan sedan jag blev gravid med Sonny Lou för jag ville göra en likadan men i lite neutralare färger och för att möntret är något av det finaste jag sett men jag hittade inte det då och inte heller när jag var gravid med Juno Mae. Men så en dag när jag tittade igenom Dale mönster så fanns den bara där och jag visste att jag skulle göra den som första tröja om jag blev gravid en tredje gång. Och nu är den klar.

Garnet beställde jag från Vörå Handarbetsaffär och såklart i mitt favoritgarn från Drops, Baby Merino och färgen naturvit. Mjukt och lent mot den lilla babyhuden och 100% ull. Det kan inte bli bättre.

Mönstret till tröjan hittar ni HÄR.

image-28-09-2016-at-16-26-2

En pytteliten mössa till ett pyttelitet huvud och såklart en pälsboll på toppen, likadant som sina syskon.

Den här mössan har jag stickat i den minsta storleken för att ta med till bb och mönstret är så enkelt och snabbgjort så det kommer bli flera i större storlekar sedan. Och garnet är såklart detsamma som tröjan.

Mönster till denna fanns i ett babyhäfte som jag köpte från Gustav & Berta och häftet finns att köpa HÄR. Men annars så finns det många fina hjälm mössor gratis på Garnstudio om man inte vill köpa ett helt häfte för bara en mössa.

image-28-09-2016-at-16-26-3

När jag gör något så kör jag oftast all in och ett par byxor i retro modell ihop med en retro tröja. Ska de va, så ska de va. Men vad är bättre än ett par byxor med tå att sätta på vår lilla baby sedan när hösten kommer så behöver jag inte gå och leta den andra ylle sockan stup i kvarten.

Det här är också en sån modell som jag kommer göra flera av när babyn blir större. Mönstret är dansk och köpt härifrån men det finns säkert andra mönster på t.ex. garnstudio med eller utan tå och då kan man enkelt sticka tår till ifall man vill det. Här gjorde jag ett läderband istället för att sticka ett band till midjan för att bryta mot det helvita (men också för att jag blev lat och inte orkade sticka ett band).

Ett steg närmare målet och nu har jag åtminstone tre plagg att stoppa ner i den ännu icke existerande bb väskan.

Vad mera behöver man?