Igår gjorde jag saker som inte har blivit gjorda på hela sommaren.

Vi kokade saft av rabarber som borde ha skördats redan i juni, jag började bestiga Mount Everest (klädberget), jag slipade ett gammalt skåp och så gjorde jag klart mönster till Lilla Gullvinge. Allt detta i en överhettad kåk eftersom vi har haft runt femtio grader inomhus hela sommaren och det är det enda vettiga jag har gjort på väldigt länge förutom legat i plurret eller i skuggan. Ni vill inte ens veta hur kåken ser ut just nu och jag svettas vid bara tanken på att börja städa. Okej om det är femtio år tills nästa värmebölja så kan jag gott ha ett ostädat hus denna sommar, det liksom kvittar just nu.

Sticka vill jag, om än att jag inte orkar sticka lika mycket när det är så här varmt så försöker jag ändå få till några varv här och där. Nu finns mönster till sommarkoftan Lilla Gullvinge ute i shopen och jag vill bara få mera tid över så att jag kan sticka varsin ny till tjejerna i det underbara silk mohair garnet som jag har hemma.

Juno Mae älskar när jag plockar fram kameran och poserar gärna i några minuter tills hon sedan glömmer bort att jag finns.

Annat är det med lillasyster som jag får vara glad för om ens hinner bli till något annat än ett suddigt streck.

Alltid på språng.

När livet känns allt bra orättvist för att inte hela världens alla småkryp går att rädda.

Hon må vara envis och ha en vilja av stål..

..men med ett större hjärta tror jag inte att det finns ♥

Lilla Gullvinge, en snabbstickad kofta med volanger på ärmarna som stickas i dubbeltråd Arwetta och Mohair på stickor nr 5. 

Mönstret på koftan finns nu ute till introduktionspris idag 27.7 och hittas här.

I samarbete med Lykkeliten.