img_7545

Jag har fått frågan om mönster på babytossan som jag har stickat till vår gullunge men eftersom jag inte har använt något mönster så tänkte jag att jag borde sticka upp ett par för att göra en beskrivning och så får ni använda den så gott det går.

Mönstret är väldigt enkelt och jag brukar bara ändra maskantalet beroende på garntjocklek, men det garn jag använt mest är Drops Baby Merino och Drops Alpaca.

10×10 cm = 23∼ 24  × 30 varv.

Strumpstickor nr 3.

img_7509

Lägg upp 35 m och sticka rätst fram och tillbaka tills arb mäter 4 cm.

img_7512

Sticka hålmönster för snöret ∗ 1 rm, 2 ihop, ett omslag ∗ varvet ut och sluta med 2 rm. Sticka 1 v rätst.

img_7514

Tag av garnet och sätt de första och sista m 11 m på en hjälpsticka. Fortsätt sticka rätst över 13 m samtidigt som det ökas 1 m på mitten första varvet. Sticka 4 cm.

img_7517

Sätt maskorna på 3 strumpstickor = maskorna från hjälpstickorna + de 13 m på mittstycket, dessutom plockas det upp 11 m på var sida om mittstycket, totalt 57 m.

Sticka rätat fram och tillbaka över alla m, och på första v minskas 1 m mitt på v = 56 m

img_7518

Efter 9 v minskas för tån: Sticka 22 m, 2 rm tillsammans, 8 m, 2  rm tillsammans, 22 rm. Sticka rätt tillbaka. Fortsätt minska på samma sätt vartannat varv, och med 2 m mindre på mittstycket för varje gång tills 3 m återstår. Samtidigt med nästa minskning, minskas vid hälen genom att sticka de 2 första m och de 2 sista m tillsammans, samtidigt som det på tån stickas 3 rm tillsammans. Maska löst av.

img_7520

Fäst alla trådarna, sy ihop under foten med små nätta stygn och sy ihop mitt bak.

Tvinna en snodd och trä i den genom hålen.

img_7545

Små nätta tossor som passar till en liten baby på ca 0-3 månader eller beroende på garnet, mina barn har växt tillsammans med tossorna och de har kunnat ha dem ganska länge.

img_7540

Det har blivit ett par stycken små skor, och de här är bara några av samlingen.

Jag har stickat det flesta i Drops Baby Merino men tossan jag gjorde på beskrivningen är stickad i Drops Alpaca.